Oglasni kutić

Dragi prijatelji, sestre i braćo!

Baš se podudara da s ovom  korizmom koja započinje da i mi započinjemo našu web stranicu s nekim promjenljivim  prilozima, koji nam se učine važnima. Pokušat ćemo biti kratki, ciljani i poučni.

Započinje vrlo korisno liturgijsko vrijeme uoči Uskrsa. Pred nama je korizma. To je vrijeme posta, molitve i dobrih djela. Tu se vježbamo u odricanju, samosvladavanju i samokontroli. Tu brusimo svoj karakter, svoju osobnost. Taj proces usavršavanja nikad nije završen ni za koga. Svemu je cilj ono najbitnije, a to je da postanemo bolji ljudi i dosljedniji kršćani.

Svakog petka poslije večernje Mise imamo KRIŽNI PUT! 

Ovoga petka je KRIŽNI PUT u 18.25 sati.

Svake korizmene nedjelje prije svake Mise molimo KRIŽNI PUT. Dakle, ujutro u 7.40, a potom Misa; u kapelama u 9.15, a potom Misa; podne u 10.40, a potom Misa.

SAKRAMENT POMIRENJA (ISPOVIJED)

Sljedeći četvrtak (6.travnja) u našoj župi uoči Cvjetnice omogućujemo svim vjernicima župe priliku sakramentalnoga pomirenja, da Uskrs proslavimo duhovno uzdignuti. Pozivamo sve sestre i braću da ozbiljno pristupe daru Božjeg opraštanja i da razinu Uskrsa podignemo na ono najuzvišenije, jer taj dan to i zaslužuje. 

U 19.00 sati okupit ćemo se u župnoj crkvi s desetak svećenika, uz ozbiljnu pripremu i milosno oproštenje napraviti najbolju pripremu za uskrsne blagdane. Svi imamo što Bogu priznati i svi imamo pravo veseliti se njegovom oproštenju.

U petak, 7.travnja u 8.00 sati nastavit ćemo s četvoricom svećenika ispovijedati sestre i braću.

Povezana slika

VELIKI  TJEDAN

 

CVJETNICA

Rana Misa u 8.00 sati; 

10.30 blagoslov grančica i ophod; 11.00 svečana Misa

Povezana slika

Veliki četvrtak – POSLJEDNJA VEČERA

Svečana Misa u 19.00 sati

 

 

Povezana slika

Veliki petak- MUKA I SMRT ISUSOVA

Obredi Velikoga petka u 18.00 sati

Slikovni rezultat za raspeće isusovo

Velika subota- USKRSNUĆE KRISTOVO

Obredi Velike subote – 20.00 sati

Slikovni rezultat za uskrsnuće

USKRS -VAZAM

Rana Misa u 8.00 sati

Poldanjica: 10.30 ophod s Uskrslim

11.00 svečana Misa 

Povezana slika

Ovo su najvažniji dani u liturgijskoj godini. Kroz liturgiju promišljamo Kristovo spasenjsko djelo. Kristov učenik poštuje njegovo djelo i uredno nazoči najsvetijim obrednim činima. Budimo zajedno!